ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Αύξηση κατώτατου μισθού: Δείτε πόσα χρήματα θα κερδίζουν οι εργαζόμενοι το χρόνο




Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξήγγειλε τη Δευτέρα (28/01/2019), μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Όπως προκύπτει, η αύξηση αυτή θα ξεπερνά το 11% και θα είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου: Αυτό σημαίνει πως όσοι εργαζόμενοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, αυτός θα είναι στο εξής αυξημένος κατά 64 ευρώ.

Εξάλλου, για τους εργαζόμενους που λάμβαναν μέχρι σήμερα τον υποκατώτατο , η κατάργησή του θα φέρει αυξήσεις 116 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 1.624 ευρώ ετησίως.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ θα συµπαρασύρει και το επίδοµα ανεργίας του ΟΑΕ∆ που συνδέεται με αυτόν, καθώς και µια σειρά από
άλλα επιδόµατα και βοηθήµατα του Οργανισµού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους
Από τους 400.000 εργαζόμενους, που θα δουν από τον Φεβρουάριο του 2019 αυξήσεις των αποδοχών τους λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, περίπου 200.000 αµείβονται µε µισθούς 500 ευρώ έως 600 ευρώ, ενώ οι άλλοι 200.000 εργάζονται µε µερική απασχόληση και οι αποδοχές του εξαρτώνται από τον κατώτατο.


Ο κατώτατος µισθός λειτουργεί ως ελάχιστο «κατώφλι» για τις µηνιαίες αποδοχές των µισθωτών αλλά και τα ηµεροµίσθια των εργατών στον ιδιωτικό τοµέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ