ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Ξ. Μανιατογιάννης: Στηρίζουμε μαθητές και ‘επιχειρείν’





Οι μαθητές της A’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Βριλησσίων,  συμμετέχουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον διεθνή διαγωνισμό ‘’F1 in schools’’ ο οποίος διεξάγεται εδώ και 13 χρόνια – υπό την αιγίδα της F1-, στο πλαίσιο του οποίου καλούνται να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και τρέξουν ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο μινιατούρα από πολυαιθάνιο, συναγωνιζόμενοι γυμνάσια και λύκεια από όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα διεθνή εκπαιδευτικό διαγωνισμό τεχνολογίας , ο οποίος λαμβάνει χώρα σε 34 χώρες του κόσμου, συμμετέχουν 17.000 περίπου μαθητές ηλικίας 9 -19 ετών και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα S.T.E.M. Education ( Science, Technology, Engineering, Mathematics) για την
ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική, τα Μαθηματικά, το Marketing, τα Media και όχι μόνο.

Εντυπωσιασμένος από την πρωτοβουλία των μαθητών της Α΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Σοφία Χαντζάρα, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία της συμμετοχής τους στο διεθνή διαγωνισμό ‘F1 in schools’.

Στηρίζουμε και συγχαίρουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν.
Οι μαθητές μας με τις καινοτόμες ιδέες τους και την επιστημονική τους γνώση αποδεικνύουν πως πάντα υπάρχει χώρος για ανθρώπους που θέλουν να δημιουργούν και να “επιχειρούν“.

Σκοπός της συμμετοχής είναι να μάθουν οι μαθητές την έννοια του επιχειρείν, μέσα από τη συνεργασία, να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και δεξιότητες σχετικά με τη δημιουργία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ