ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Διαγωνισμός κοινωνικής αναλγησίας Ντινόπουλου – Πισιμίση με θύμα μια ανήμπορη βριλησσιώτικη οικογένεια




"Είναι απίστευτο κι όμως πραγματικό! 
Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ντινόπουλος Βριλήσσια Δυνατά» και «Νέα Πνοή» και οι στενοί συνεργάτες τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καθυβρίζονται μεταξύ τους δημοσίως με διακύβευμα ποιος έχει το εσωκομματικό πάνω χέρι σε κυβερνητική εύνοια και στην τοπική τους οργάνωση, ταυτόχρονα όμως ενώθηκαν πρόθυμα στην επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας απέναντι σε μια ανήμπορη δημότισσα και τους οικείους της. 
Συγκεκριμένα, με μπροστάρη τον δήθεν φέρελπι ανανεωτή της παράταξής του,  κ. Πισιμίση, επέλεξαν να αποχωρήσουν επεισοδιακά από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αρνούμενοι να δώσουν θετική ψήφο στην απαλοιφή οφειλής λογαριασμού νερού μιας βριλησσιώτικης πολύτεκνης οικογένειας, με βεβαιωμένη οικονομική αδυναμία από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής και με ένα παιδί ΑμεΑ, με πιστοποιημένη αναπηρία άνω του 80%. 
Η φθηνή δικαιολογία αποχώρησής τους από τη συνεδρίαση ήταν, από την πλευρά Πισιμίση, η αντίθεσή του επί 

της διαδικασίας, ήτοι  η διαφωνία του να  διαγραφεί και πέραν των προσαυξήσεων η υπέρογκη οφειλή για τις δυνατότητες της οικογένειας. 

Ο κ. Ντινόπουλος δήλωσε ότι, για να συμφωνήσει η δική του παράταξή, ο ίδιος επιθυμεί όλοι οι αιτούντες δημότες που ζητούν μείωση οφειλής λόγω ανέχειας ή προβλημάτων αναπηρίας κλπ, πέραν των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών και κοινωνικών λειτουργών, να έρχονται σε προσωπική επαφή και με τους επικεφαλής των παρατάξεων ή με εκπροσώπους τους, ακόμα και αν η αποκάλυψη της ταυτότητας των αιτούντων σε αιρετούς είτε της διοίκησης είτε της αντιπολίτευσης δεν προβλέπεται από το αυστηρό θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
[Για την ενημέρωση των δημοτών, στη σχετική υπηρεσιακή αναφορά σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι με βάση την αίτηση με αριθμό πρωτ.15895/26.9.2019 της δημότισσας Ζ.Κ., η συνδημότισσά μας ζητά διαγραφή χρέους 5.499,70 ευρώ, το οποίο προέρχεται από ληξιπρόθεσμες οφειλές νερού εκτεινόμενες σε βάθος δεκαετίας, τις οποίες δεν είχε τη δυνατότητα τα προηγούμενα χρόνια και δεν δύναται καθοιονδήποτε τρόπο μέχρι και σήμερα να αποπληρώσει. Στην αίτησή της, η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση για λόγους οικονομικής αδυναμίας – και εν τέλει στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης, έχουν επισυναφθεί φορολογικές της δηλώσεις και εκκαθαριστικό φορολογίας εισοδήματος, καθώς και βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης, στα οποία αποτυπώνεται ανάγλυφα η αναφερόμενη από την ίδια μακρόχρονη αδυναμία κάλυψης των οφειλών της για ύδρευση της οικίας της, καθώς επίσης και έγγραφη πιστοποίηση αναπηρίας του γιού της (Απόφαση Κ.ΕΠ.Α. 22/10/2015), με ποσοστό άνω του 80%, εφ όρου ζωής. ]
Υπενθυμίζεται ότι στελέχη και των δύο παρατάξεων Ντινόπουλου - Νέας Πνοής συμμετείχαν με θέσεις ευθύνης στη διοίκηση της δημοτικής περιόδου 2010-2014, όπου για περισσότερα από δύο χρόνια εισέπρατταν τους λογαριασμούς νερού από τους δημότες χωρίς να αποδίδονται τα χρηματικά ποσά στην ΕΥΔΑΠ.
Μετά την αποκάλυψη του θέματος, για άλλα τόσα χρόνια και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέας δημοτικής αρχής  το φθινόπωρο του 2014, παρότι αναγκάστηκαν να αποδίδουν τα χρήματα στην ΕΥΔΑΠ, στη συνέχεια δεν εισέπρατταν μέχρι το τέλος της θητείας τους, τα ποσά που αναλογούσαν στο νερό που καταναλώνονταν από τους δημότες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πληγεί το ταμείο και να τεθεί σε διακινδύνευση η ίδια η επιβίωση της υπηρεσίας δημοτικής ύδρευσης που γενιές Βριλησσιωτών, αυτοδιοικητικών και κατοίκων, είχαν επί δεκαετίες παλέψει για να την δημιουργήσουν και να την κρατήσουν όρθια.
Σήμερα, με υγιές ταμείο και τήρηση του προβλεπόμενου ισοσκελισμού της Ύδρευσης (πλεόνασμα για το τρέχον έτος) και με ώριμα έργα στήριξής της άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, οι παρατάξεις των κ.κ. Ντινόπουλου και Πισιμίση αρνούνται, με διάφορα τερτίπια περί ενστάσεων επί της διαδικασίας, τη διαγραφή οφειλής σε μια συνδημότισσα που βρίσκεται σε εμφανή οικονομική αδυναμία κάλυψης της οφειλής της, λόγω αποδεδειγμένης ανέχειας, τη στιγμή που αντιμετωπίζει ταυτόχρονα ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα αναπηρίας μέσα στην οικογένειά της.
Κι επειδή, στην πράξη και με κάθε νόμιμο και θεμιτό τρόπο, ο Δήμαρχος Βριλησσίων και σύσσωμη η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να αφήσουν μια ευάλωτη οικογένεια – όποια κι εάν βεβαιώνεται από υπηρεσιακά έγγραφα ότι είναι αυτή - στο έλεος της τύχης της ή και των οποιονδήποτε πολιτικάντηδων, μόνο και μόνο θεωρητικά θέτουμε το εξής ερώτημα: 

Εάν η γραμμή των κ.κ. Πισιμίση-Ντινόπουλου τελικά επικρατούσε, πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η διακοπή υδροδότησης της ανήμπορης και χτυπημένης άδικα από τη μοίρα βριλησσιώτικης πολύτεκνης οικογένειας;

Δεν είναι δυνατό στο βωμό της μικροπολιτικής αντιπολίτευσης να θυσιάζεται ακόμα και αυτή η στοιχειώδης ΑΝΘΡΩΠΙΑ για τον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας στην τοπική μας κοινωνία, στην οποία όλοι καθημερινά ζούμε, δημιουργούμε και εν τέλει αναπνέουμε τον ίδιο αέρα.

Όλοι μας κρινόμαστε για τις πράξεις και τις παραλείψεις από τους συνδημότες μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ