ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Ξένος Μανιατογιάννης : Δεν Παραδίδω τα Ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ξένος Μανιατογιάννης :Δεν Παραδίδω τα Ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος
Ξένος Μανιατογιάννης :Δεν Παραδίδω τα Ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος  

Η τετραετής πολιορκία των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 συνεχίστηκε με την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το 2017, επανήλθε με το Ν.4549/2018 και κορυφώνεται τώρα με την εγκύκλιο της 24ης Ιανουαρίου, στην εκπνοή της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου.
Με την κυβερνητική αυτή απόφαση, ορίζεται ότι οι 325 δήμοι της χώρας «ανοίγουν υποχρεωτικά λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός 30 ημερών από τη
δημοσίευση της παρούσας» (24.01.2019) και «μεταφέρουν εντός 30 ημερών τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα στο λογαριασμό τους ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος». 

Διαβάστε επίσης :



Επίσης, ορίζει ότι «τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που κατανέμονται στους ΟΤΑ αποδίδονται, από 01/03/2019, υποχρεωτικά στο λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης που τηρούν οι εν λόγω φορείς στην ΤτΕ».

Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε την κατηγορηματική άρνηση του να εφαρμόσει την κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτική μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και των άλλων φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως άλλωστε το έπραξε και στις προηγούμενες προσπάθειές της κυβέρνησης.

Δεν παραδίδω τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου. Αρνούμαι να εφαρμόσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση ενάντια στη συνταγματικά ριζωμένη ως αυτόνομη οικονομική λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Αναλαμβάνω την ευθύνη της απόφασής μου αυτής με κάθε πολιτικό ή προσωπικό κόστος” ανέφερε ο κ.Μανιατογιάννης και πρόσθεσε ότι 
καταφέραμε στη θητεία μας να διασώσουμε οικονομικά τα Βριλήσσια, αφού παραλάβαμε άδεια ταμεία και κατορθώσαμε με κόπους και καθημερινό αγώνα να ανατρέψουμε τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα και να έχουμε πια ένα εύρωστο ταμείο, με τακτοποιημένες πια όλες τις υποχρεώσεις προς τους συναλλασσόμενους πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις με το Δήμο Βριλησσίων.»

Υπογράμμισε ακόμη ότι η απόφαση αυτή είναι “αντισυνταγματική, επειδή ακυρώνει στην πράξη την αυτοτέλεια των ΟΤΑ και τους απαξιώνει ως αυτοδιοίκητους θεσμούς αποκέντρωσης που λογοδοτούν στους δημότες”.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο! Καλα κάνει. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ειναι αυτόνομη οπως σε αλλα προηγμένα κράτη και οχι να τους τα τρώει τα λεφτα το αδηφάγο κεντρικό κρατος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ