ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Σώθηκε η Μαρία απο τα Βριλήσσια - Επέστρεψε μετά από 10 χρόνια σώα στην οικογένεια της



Μετά απο 10 χρόνια η Μαρία επέστρεψε σπίτι της ....
Η Μαρία από τα Βριλήσσια, επέστρεψε στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων μετά απο 10 χρόνια που ζούσε εγκλωβισμένη στην κόλαση των καρτέλ στο Περού.





Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου μας Ξένου Μανιατογιάννη και του Κοινωνικού Οργανισμού, ξεκίνησε μια πολύμηνη μαραθώνια διαδικασία με την 
Ελληνική Πρεσβεία, τον Πρέσβη κο Ντάβαρη, τον Πρόξενο κο Μαρκοδημητράκη, αλλά και τον ΄Ελληνα δικηγόρο κο Βώκο και τον Ιεροκήρυκα της περιοχής. Άξιοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Διπλωματικού σώματος.

Ο συντονισμός και η πίστη μας στον στόχο αποδείχθηκε λυτρωτικός.


Καθοριστικός ο ρόλος της Ελληνικής Πρεσβείας και

σωτήρια η συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση και το Δικαστικό σώμα του ΠΕΡΟΥ. 

Ξημερώματα Σαββάτου και ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης, η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ κα Αρσένη, ο Προϊστάμενος των Κοινωνικών Υπηρεσιών κος Μποζάς μαζί με τους γονείς της κοπέλας περιμένανε με αγωνία την άφιξη της. Στιγμές που δεν υπάρχουν λέξεις να τις περιγράψουν .... 


"Τέτοιες στιγμές νιώθεις ότι μόνο αυτό έχει μεγαλύτερη αξία στην θητεία σου" δηλωσε ο δήμαρχος μας .
Σας ευχαριστούμε όλους! Αξίζει να είσαι πάνω απ΄όλα άνθρωπος και για μια δημοτική αρχή είναι το πρώτο που πρέπει να την χαρακτηρίζει. 
Το Κοινωνικό Πρόσωπο του Δήμου μας απέδειξε για ακόμη μια φορά στην πράξη οτι η προσφορά και η αλληλεγγύη δεν κάνει διακρίσεις και δεν γνωρίζει σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ